"Genom sin verksamhet har Föreningen Sandö Hamn kommit att bli en förebild både för båtklubbar och kommuner på Västkusten."

Årets Båtklubb 2011 ― Tidningen Båtliv

Sandö hamn är en privat hamn som nyligen byggts ut och har nu plats för ca 500 fritidsbåtar. Hamnen ligger i naturreservatet Vallda Sandö i Kungsbacka kommun ca 3 mil söder om Göteborg.

Naturreservatet har fina strövområden – säregen natur med rik fauna, ett rikt fågelliv och erkänt mycket fina havsbad. Vid hamnen ligger även torpet Dannevalen med en över 200-årig historia. I nära anslutning till reservatet finns en populär 18-håls golfbana.

Hamnen besöks årligen av många gästbåtar från bl.a. Tyskland och Danmark, vilka kommer främst via Anholt (50Nm) eller Læsø (30Nm), för vidare seglats utmed svenska kusten, t.ex. Marstrand (30Nm). För seglande söderöver rekommenderar vi Träslövsläges båthamn.

Hamnen erbjuder ett stort antal gästplatser, en fräsch duschanläggning, miljöstation, servicekiosk samt en gemytlig klubbstuga dit alla är välkomna.

Position: N 57° 29,5’ E 11° 56,0’
Hamndjup: 2-4 meter.
Gästhamnsavgift: 200 SEK per dygn inkl. el och dusch.
Avgiften erläggs vid bryggan och kan betalas med kort eller kontant.

Gästplatserna ligger på insidan västra piren och på utsidan flytbryggan. Dessa gästplatser är markerade med gult på bilden. Inne bland bryggorna kan gästande båtar lägga sig på de platser som är markerade med gröna skyltar. Samtliga gästplatser erbjuder vatten och el.

Visste du att...?

Sandö Hamn har

550

båtplatser


Det är ca

12

km till Kungsbacka


Gästhamnsavgiften är

200

kr per natt


Båtkranen lyfter hela

15

ton