Pålkranen
27 februari, 2017
Båtbottenslip
2 mars, 2017
Pålkranen
27 februari, 2017
Båtbottenslip
2 mars, 2017

Till hamnen har inköpts en båtskrapa med dammsugare. Något för medlemmar att tänka på nu när vårarbetet är nära förestående. Kom ihåg att boka den i tid.

Hamnen är under ständigt uppsikt av miljömyndigheter från kommun och landsting. En olägenhet som även uppmärksammats av medlemmar är att efter vårarbetet lämnas färgglada fält på uppställningsplatsen, röda, blå, med mera beroende på vilken bottenfärg som skrapats på stället.

Ett sätt att undvika dessa färgrester på planen är att varje båtägare innan skrapning lägger ut en presenning och sedan tar hand om det miljöfarliga avfallet.

Ett annat, och bekvämare, sätt är att teckna sig för lån av den nya båtslipen som går under namnet Giraffen.

Slipen är försedd med en kraftig dammsugare som tar hand om avfallet och en lång hals ( därav namnet ) som når upp på även de större båtarna.

För att få tillgång till Giraffen måste man boka sig hos hamnkaptenen och betala en depositionsavgift på 300 kr för att få ut ett färdigt kitt med slippapper. Kostnaden för att hyra Giraffen är 100 kr per dygn, men det är inte omöjligt att åtminstone två båtgrannar kan dela på den under ett dygn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.