Alla båtar klarade Urd
27 december, 2016
Gott Nytt År
31 december, 2016
Alla båtar klarade Urd
27 december, 2016
Gott Nytt År
31 december, 2016
Visa alla

Stölder i hamnen

Någon gång mellan den 22 och 28 december inträffade två stölder i hamnen. Vid ena tillfället stals en nästan ny utombordare, och vid det andra ett rostfritt Bruce-ankare.

Utombordaren stod mellan de upplagda båtarna vid ekhamnen, och ankaret från en av segelbåtarna i samma ände av uppställningsplatsen.

Vid viken tid på dygnet stölderna inträffade är inte känt, men det är inte säkert att de inträffat på natten. Dagtid är minst lika troligt eftersom det, speciellt vid dåligt väder, ofta är tomt i hamnen och även om det finns folk där är det inte säkert man reagerar om någon okänd går omkring i hamnen. Många av oss känner ju inte alla medlemmar.

Dock kan man ta för vana att fråga även folk man inte känner igen vad de gör i hamnen. Det behöver inte tas illa upp eftersom det ligger i allas intresse.

Det finns inget säkert sätt att skydda hamnen från förslagna tjuvar. Hamnkapten Dennis tipsar om att det säkraste sättet är att ta hem stöldbegärligt material. Det finns numer också en DNA-märkning för motorer och liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.