Sandöregatta
30 augusti, 2016
Vakthållning
15 december, 2016
Sandöregatta
30 augusti, 2016
Vakthållning
15 december, 2016

Efter en blåsig start på Sommaren har vädret ändå varit fantastisk inte minst sensommaren och hösten som blev så fin, det blev många höstdagar som kunde avnjutas på sjön.  

Sista chansen att ta vara på sin mast.

Din båtplats skall vara lämnad senast 31 oktober.

Alla linor skall tas bort så att hamnen kan utföra reparationer och underhåll.

Vattnet stängs av vecka 48.

Masten på?
Sandöhamn godkänner båtuppställning med mast på om man följer de speciella regler som är framtagna! Godkänd vagga, plåtar under ben, stödbalk fram, Spännband och köl-lås är ett krav.

Mastskjulet!
Alla master i mastskjulet skall kläs av på all utstickande utrustning och placeras efter sin längd på angiven plats med masttoppen mot den bortre gaveln vilket förhoppningsvis kommer att underlätta hanteringen till våren. Namn alt. Medlems nr .skall sitta väl synligt på mast och bom.  Master som inte fick plats inne i mastskjulet får läggas utanför i nya maststället eller på utsidan mot Dannevalen.

Hamnplan fullbokad!
Det innebär att det blir trångt på land i vinter, vill passa på att påminna om att landplats disponeras från 1 september till 24 maj nästa år. Vi har gemensam städdag den 27 maj reservdag 28 maj.

Det är inte tillåtet att lämna hamnen med el inkopplat.

Ingen Vinterplats i sjön!
Det blir inga båtar i sjön denna vinter.

Vår gästhamn nådde inte upp till förra årets antal besökande. Av de närmare 100 besökarna har det varit 46 % Svenskar, 33 % danskar och övriga 22 %.

När vinden sveper in från väst/nordväst så blir det obekvämt att ligga utefter piren som gästbåt. Vi har genomfört ett prov där tanken är att dämpa sjön mot piren, vi hade inte de rätta förutsättningarna för att få ett rättvist resultat så frågan kvarstår.

Nytt för 2017
Vi tar ut en miljöavgift på alla Frihamnsbåtar med 50 kr.

Sjösättning / Upptagning
Vi kommer att  genomföra utbildning för intresserade medlemmar, att få behörighet att köra båt-kran och Holländaren (Roodberger) och traktor. Det har underlättat mycket vid sjösättning och upptagning. Vi behöver fler som kan hjälpa till, en ny utbildning är under planering. Detta kommer att blir en bra investering inför framtiden, för att få behålla en hög servicenivå.

Vi får hjälpas åt att inte parkera på hamnplan när det pågår sjösättning eller upptagning. Det tar bara onödig tid och ökar olycksrisken.

Vi är 570 Medlemmar och 140 S-medlemmar, hamnen har 600 båtplatser. Som Säsongsmedlem kan du söka medlemskap i Sandöhamn, kontakta hamnkapten.

Det är viktigt att ni som inte hämtat ut era medlemsnummer gör det och klistrar på barbordsida fram och bak. Hämtas på hamnkontoret.

Ett stort tack till er alla som hjälpt till i hamnen 2016

Vi ses i hamnen!

Hälsningar

Dennis Backlund

Om du vill ladda ner en PDF fil och skriva ut så klicka här hostbrev-2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.